Burgers-Zoo

Burgers'Zoo streeft naar een minimaal energieverbruik. Met toepassing van de ComEC op het verzorgingscentrum hebben we een behoorlijk grote besparing kunnen realiseren. Wij hebben meerdere centra met een hoog energieverbruik en we zien dan ook meer toepassingsmogelijkheden voor de ComEC binnen Burgers' Zoo.

Groene beleidsvoering

Burgers’ Zoo is sinds de oprichting in 1913 altijd een echt familiebedrijf gebleven. Het park baart al vanaf de beginjaren opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij bezoekers. Sinds 2004 is Burgers’ Zoo de trotse bezitter van The Green Key in de gouden gradatie. Dit is een erkend Europees keurmerk voor organisaties die een milieuvriendelijk en energiebesparend beleid voeren.

Maessen & Hendriks adviseert ComEC voor energiebesparing

In het kader van deze groene beleidsvoering is Burgers’ Zoo continu op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik te reduceren. Huisinstallateur Maessen & Hendriks adviseerde de installatie van de HyTEPS ComEC spanningsregelaar. Deze is geïnstalleerd bij het verzorgingscentrum waar de voeding voor de dieren van het park binnenkomt, wordt opgeslagen en verwerkt. In het verzorgingscentrum zorgen de aanwezige koel- en vriescellen voor een aanzienlijk energieverbruik. Door installatie van de ComEC direct achter de hoofdvoeding van dit centrum wordt hier op een eenvoudige manier ruim 8% bespaard op het elektriciteitsverbruik.

Meer toepassingen mogelijk

Burgers’ Zoo heeft meerdere centra met eenhoog energieverbruik en ziet dan ook meer toepassingsmogelijkheden voor de ComEC binnen Burgers’ Zoo.
Burgers Zoo