Everris International B.V

Na diverse afwegingen te hebben gemaakt hebben wij besloten over te gaan op kwikdamplampen in een gesloten armatuur met glasplaat, hiermee wordt een hogere lichtopbrengst gerealiseerd alsmede lagere energiekosten. Om een nog verdere energiebesparing op de verlichtingsinstallatie te kunnen realiseren zijn wij uiteindelijk bij HyTEPS terechtgekomen.” - Ton Leenders van Everris

✓ 23% besparing op verlichting

Everris International B.V. specialist in coaten van kunstmest

Everris International B.V. in Heerlen – tot medio februari 2011 bekend als Scotts International B.V. – is gespecialiseerd in het coaten van kunstmest. Ze produceren een uitgebreid assortiment van meststoffen als; gecontroleerd vrijkomende, langzaam werkende en water oplosbare meststoffen. Momenteel telt Heerlen circa 100 vast medewerkers en Everris wereldwijd circa 5500-6000.

Besparing op verlichtingsinstallatie

“In een drietal hallen hadden wij te weinig verlichting hangen. Wat er hing moest worden vervangen. Daarnaast bleek de lichtopbrengst van de aanwezige T5 TL verlichting aanzienlijk terug te lopen, mede door onze stoffige productiehallen waardoor moeilijk te verwijderen stof op de TL buizen zelf de lichtopbrengst nog verder reduceerde. Na diverse afwegingen te hebben gemaakt hebben wij besloten over te gaan op kwikdamplampen in een gesloten armatuur met glasplaat.” Volgens Ton Leenders van Everris wordt hiermee een hogere lichtopbrengst gerealiseerd alsmede lagere energiekosten. “Om een nog verdere energiebesparing op de verlichtingsinstallatie te kunnen realiseren zijn wij uiteindelijk bij HyTEPS terechtgekomen.”

Energiebesparing van 23%

Door in 2009 op de verlichtingsinstallatie van de betreffende 3 productiehallen HyTEPS Licht Energie Controllers te installeren hebben wij uiteindelijk een energiebesparing van 23% gerealiseerd” geeft een tevreden Ton Leenders aan. De terugverdientijd van deze 3 controllers is een dikke anderhalf jaar.
Everris