Heineken

"Als één van ’s werelds leidende brouwerijen, zowel naar volume als ten aanzien van ons portfolio biermerken, heb je automatisch een grote verantwoordelijkheid op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze visie ‘Brewing a Better Future’ streeft naar de juiste economische en ecologische balans door duurzame investeringen in onze natuurlijke omgeving, maatschappij, mensen en partnerships.” - Wim Arkensteijn, Sr. Engineer Electrical/Instrumentation bij Heineken

✓ 19,4% besparing op verlichting

Heineken wil de ‘groenste’ zijn

"Heineken wil de ‘groenste’ brouwerij ter wereld zijn. Ons duurzame beleid bestaat uit zeven speerpunten, variërend van veiligheid tot arbeidsbeleid in productielanden. Voor ons productieproces kijken we specifiek naar duurzame landbouw (graan en gerst), waterverbruik, transport, verpakking en energiebesparing."

Innoveren en investeren

"Wij blijven innoveren en investeren en hebben daarom in twee bottelarijen en twee biermagazijnen in totaal 14 Licht Energie Controllers van HyTEPS geïnstalleerd. Deze besparen samen elk jaar 856.188 kWh en 445.218 kg CO2, vergelijkbaar met het jaarlijkse verbruik van 245 huishoudens."

Besparing van 19,4%

"De besparingen van de HyTEPS Licht Energie Controllers variëren van 13,2% tot 26,2%. Dat resulteert in een gemiddelde besparing van 19,4% op de energiekosten voor verlichting van de vier hallen en een terugverdientijd van minder dan 2 jaar. Bovendien wordt de levensduur van onze lampen verlengd, waardoor we zowel op de aanschaf als op de fysieke vervanging van onze verlichting besparen.
De HyTEPS Licht Energie Controllers passen naadloos in ons duurzame beleid, waarin wij streven naar de juiste balans van ecologisch en economisch rendement."

Heineken