Lankhorst

De absolute zekerheid van een tevreden klant krijg je eigenlijk pas wanneer vervolgorders binnenkomen. Daarom noteren wij graag de tweede opdracht van Lankhorst Engineered Products uit Sneek: vier HyTEPS Licht Energie Controllers waarmee de eerder behaalde energiebesparing van 25% wordt verviervoudigd.
✓ Energiebesparing van >10.000 euro

Innovatief en ondernemend

Lankhorst Engineered Products produceert en ontwikkelt hoogwaardige kunststof producten, op basis van gerecyclede en nieuwe kunststoffen. Ze zijn Europees marktleider en werken vanuit een jarenlange traditie van creativiteit en innovatie. Hun kwaliteitsproducten dragen bij aan een schoner milieu en passen in een duurzame omgeving.

Energiebesparing op verlichting

Geen wonder dat Lankhorst ook kritisch kijkt naar een duurzaam productieproces. Met de in 2009 geïnstalleerde HyTEPS Licht Energie Controller bespaart Lankhorst 39.312 kWh per jaar op 63 HPL-N verlichtingsarmaturen. De uitbreiding in 2011 met nog eens vier LEC controllers voor de overige 197 armaturen brengt de besparing op 162.240 kWh per jaar. Dat levert een totale jaarlijkse besparing op de elektriciteitsrekening van 12.240 Euro.

>10.000 euro met korte ROI

In de fabriekshallen branden de lampen 24 uur, 7 dagen per week. Mede hierdoor wordt een terugverdientijd van 1,5 jaar gehaald. Daarnaast wordt de levensduur van de verlichting verlengd wat leidt tot minder reparaties en minder vervangingskosten van verlichting.
Lankhorst