Lievensberg ziekenhuis

Binnen de installatie van het Lievensberg ziekenhuis is een grote diversiteit van apparatuur geïnstalleerd. Het ziekenhuis wilde graag meer inzicht krijgen in de vermogens en de kwaliteit van deze vermogens in de installatie. Daarnaast is het Lievensberg ziekenhuis steeds op zoek naar energiebesparende mogelijkheden binnen de installatie.
✓ Beter inzicht

Grote diversiteit van apparatuur

Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom behoort met 367 bedden tot de middelgrote streekziekenhuizen in Nederland. Binnen de installatie van het ziekenhuis is een grote diversiteit van apparatuur geïnstalleerd. Elk apparaat heeft effect op de stromen die in de installatie lopen.

Inzicht in de vermogens en de kwaliteit

Het Lievensberg ziekenhuis wilde graag meer inzicht krijgen in de vermogens en de kwaliteit van deze vermogens in de installatie. Daarnaast is het Lievensberg ziekenhuis steeds op zoek naar energiebesparende mogelijkheden binnen de installatie. In overleg met installatiebedrijf Cofely Zuid B.V. uit Oisterwijk is besloten metingen uit te voeren op de installatie. Deze energiemetingen brengen in kaart waar zich problemen kunnen voordoen in de installatie, waar nog energie bespaard kan worden en welke mogelijkheden hiervoor voor handen zijn. Samen met HyTEPS heeft Cofely deze specialistische metingen in mei 2011 uitgevoerd.

Geschatte jaarlijkse besparing 20.000 Euro

Uit het meetrapport is naar voren gekomen dat er op de installatie van het Lievensberg ziekenhuis nog een geschatte jaarlijkse besparing kan worden gerealiseerd van ca. € 20.000,- door installatie van een actief harmonisch filter en motorregelaars. De investering die nodig is voor installatie van het filter en de motorregelaars zou binnen 2-3 jaar worden terugverdiend door de gerealiseerde energiebesparing.
Lievensberg