Maison van den Boer

"Gastvrijheid zit in onze genen. Duurzaamheid is ons DNA! We hebben niet voor niets al meer dan 105 jaar een naam hoog te houden. Duurzaamheid is daardoor onlosmakelijk verbonden met onze organisatie. Dat was toen, dat is nu en dat zal in de toekomst zo blijven."
✓ > 20% besparing op verlichting

Bewuste Keuzes


Maison van den Boer wil een optimaal duurzaam functionerende onderneming zijn. Dit realiseren zij door altijd bewuste keuzes te maken ten aanzien van inkoop, productie, logistiek en verkoop op basis van eigen duurzaamheidscriteria. De centrale productiefaciliteit in Veghel dient in 2013 de ‘ groenste productiefaciliteit’ onder Europese partycateraars te zijn.

Energiebesparing en levensduurverlenging

In 2012 hebben enkele gesprekken met HyTEPS plaatsgevonden om te inventariseren of er een besparing op het elektriciteitsverbruik mogelijk zou zijn binnen de productiefaciliteit in Veghel. Na een grondige inventarisatie van de elektrische installatie en het verbruik van deze locatie zijn eind 2012 diverse HyTEPS LEC units geïnstalleerd voor besparing op de verlichting. Doordat de lampen op een lagere spanning werken, loopt de temperatuur in de lamp minder hoog op, met als aanvullend voordeel levensduur verlenging van de lampen in de installatie. Hierdoor wordt bespaard op kosten voor onderhoud.

Resultaten


Op basis van meetresultaten vóór en na installatie van de HyTEPS besparingsunits verwacht Maison van den Boer een jaarlijkse energiebesparing van ruim 40.000 kWh (>20%). De CO2-besparing is per jaar gelijk aan ca. 12 huishoudens. Dit alles met een terugverdientijd van minder dan 3 jaar.