Perfetti van Melle Benelux B.V.

Perfetti Van Melle is een zoetwarenconcern dat beroemde zoetwaren- en kauwgummerken produceert en verkoopt in meer dan 130 landen. “We staan qua omvang als derde op de wereldranglijst van snoepfabrikanten” zo vertelt dhr. Peter Marijnissen van de vestiging Breda. Vestiging Breda telt ca. 700 vaste medewerkers en produceert vnl. Mentos voor de Europese, Amerikaanse en Japanse markt.
✓ 17% besparing op verlichting

Terug naar conventionele verlichting

Na slechte ervaringen met Hoog Frequente verlichting- welke telkens na 5 jaar stuk ging - heeft Perfetti Breda besloten de komende jaren weer volledig terug te gaan naar conventionele verlichting. In 2009 is er in overleg met Technische Unie Breda en HyTEPS besloten tot de aanschaf van een eerste HyTEPS Licht Energie Controller voor de pakkerij.

Eenvoudige installatie HyTEPS Licht Energie Controller

"Aan de hand van door mij verstrekte meetgegevens heeft HyTEPS een berekening gemaakt waaruit een voor ons interessante mogelijke energiebesparing en terugverdientijd naar voren kwam. Wij hebben de eerste unit gekocht en geïnstalleerd in de pakkerij. De installatie is door onszelf verzorgd en eenvoudig. Het is voor een elektricien echt geen uitdaging” aldus een tevreden Peter Marijnissen. Enkele maanden na de installatie in mei 2009 is er door HyTEPS nog een eindmeting uitgevoerd om de daadwerkelijke besparing en terugverdientijd vast te stellen.

Energiebesparing van 17% op kW

Met deze eerste unit is een besparing van 17% op kW gerealiseerd met een terugverdientijd van nog geen anderhalf jaar. “Aan de hand van het tabelletje dat wij van HyTEPS hebben ontvangen na de metingen kunnen wij de mogelijke besparingen op andere delen van de lichtinstallatie eenvoudig inzichtelijk maken door deze zelf te vullen met de relevante gegevens. De komende jaren willen wij jaarlijks nog eens 1-2 HyTEPS Licht Energie Controllers gaan installeren” geeft Peter Marijnissen aan.
Perfetti