RTP Elektrotechniek B.V.

“RTP adviseert haar klanten omtrent energiebesparing en levensduur verlenging van bestaande en nieuwe verlichtingsinstallaties. Via de Technische Unie Nijmegen zijn wij bij HyTEPS terecht gekomen. Wij hebben inmiddels 8 HyTEPS Licht Energie Controllers geïnstalleerd bij een drietal industriële bedrijven met HPL lampen.” - Arnold van Ooijen, Accountmanager bij RTP
✓ 23% tot 30% besparing op verlichting

Bijna 100 jaar ervaring

RTP Elektrotechniek B.V. uit Afferden is een installatiebedrijf met momenteel ca. 120 medewerkers en een ervaring van bijna 100 jaar. RTP biedt engineering, realisering, service en onderhoud op een zeer breed terrein. Van E-installaties voor utiliteit- en industriële projecten tot de installatie van telefooncentrales en datanetwerken. Ook het verrichten van keuringen en inspecties, de bouw van besturingspanelen en PLC- en visualiseringssystemen zijn voorbeelden van de specialismen van RTP.

HyTEPS Licht Energie Controller

Arnold van Ooijen, Accountmanager bij RTP: “RTP adviseert haar klanten omtrent energiebesparing en levensduur verlenging van bestaande en nieuwe verlichtingsinstallaties. Via Henk Laarakkers van Technische Unie Nijmegen zijn wij bij HyTEPS terecht gekomen. Wij hebben inmiddels 8 HyTEPS Licht Energie Controllers geïnstalleerd bij een drietal industriële bedrijven met HPL lampen. Het zijn alle drie metaal gerelateerde bedrijven nl. een scheepswerf, een spuitbus producent en een verzinkerij. Op dit moment onderzoeken wij de besparingsmogelijkheden met de HyTEPS Licht Energie Controller binnen een glasfabriek.”

23% tot 30% besparing met korte ROI

Voor levering wordt aan de hand van een eenvoudige tabel de mogelijke energiebesparing, terugverdientijd en levensduur verlenging inzichtelijk gemaakt. “Bij iedere oplevering verzorgen wij een rapport met de daadwerkelijke behaalde besparing. De beloftes die wij bij onze projecten op voorhand aan de hand van het rekenschema hebben gedaan zijn gerealiseerd en soms zijn de resultaten zelfs nog beter dan verwacht”, aldus een enthousiaste Arnold van Ooijen.
Bij de door RTP geïnstalleerde projecten resulteren de aantoonbare behaalde energiebesparingen met de HyTEPS Licht Energie Controller van 23 % tot 30 % met een terugverdientijd van 1 tot 2 jaar.

RTP