Sanadome

Optimaliseren spanning & verlagen energieverbruik

Sanadome Nijmegen bespaart na installatie ComEC spanningsregelaar

“Om onze gasten te kunnen verwennen en hun verblijf bij Sanadome zo aangenaam mogelijk te maken verbruiken we veel energie. Door installatie van de HyTEPS ComEC spanningsregelaar bespaart Sanadome 10% in een van onze Spa restaurants, wat enorm veel scheelt in de CO2 uitstoot.” - Gerard Keurhorst, Repair & Maintenance Manager bij Sanadome Nijmegen

✓ Optimaliseren Spanningsniveau

✓ Lager KWH-Verbruik

✓ Verbetering Efficiëntie

✓ MVO & Duurzaamheid

Besparen is belangrijk voor MVO

In een groene en bosrijke omgeving in Nijmegen ligt vier sterren Sanadome Hotel & Spa. In de Thermen stroomt mineraalrijk thermaal water, gezuiverd uit twee eigen bronnen. Sanadome zoekt continu naar mogelijkheden om de kwaliteit van de installaties te optimaliseren en waar mogelijk energie te besparen. Dit met het oog op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kostenbesparing en het leveren van een constante kwaliteit aan gasten.

Continu op zoek naar optimalisatie

Een relatie attendeerde Gerard Keurhorst op de kennis, diensten en producten die HyTEPS levert op het gebied van energie-efficiëntie en stroomkwaliteit (Power Quality). Keurhorst heeft vervolgens deelgenomen aan één van de HyTEPS Power Quality trainingen. Daarna heeft HyTEPS op zijn verzoek een Power Quality & Energie scan uitgevoerd bij Sanadome. Uit de meetdata en analyse werd duidelijk dat Sanadome door installatie van een spanningsregelaar op sommige locaties een besparing van maar liefst 10% kon realiseren op het elektriciteitsverbruik (kWh)

10% besparing met spanningsregelaar

“De HyTEPS ComEC spanningsregelaar is door een installateur geplaatst. Na installatie heeft HyTEPS, tijdens commissioning, controlemetingen uitgevoerd. Door deze metingen werd inzichtelijk dat als de spanningsregelaar in werking is, we daadwerkelijk een lagere en dus optimale spanning in ons net hebben. Dit zorgt voor minder fluctuaties en een bewezen besparing op sommige locaties van 10% op het kWh-verbruik.”

Sanadome-wallpaper