Technotron

“Onze uitdaging is niet alleen het ontwikkelen en bouwen van een besturingssysteem dat de behoeften en welzijn van de dieren garandeert, het moet ook onder alle omstandigheden op zee feilloos blijven werken en voldoen aan de stringente regels die worden gesteld.” - Ronald Ongenae van Technotron
✓ Veilig stellen dierenwelzijn

Strenge eisen aan varende boerderij

Rederij Vroon in Breskens voert een vloot van circa 150 schepen, waarvan 14 speciaal zijn ingericht voor het vervoer van levend vee. Daaraan worden strenge eisen gesteld ten aanzien van dierenwelzijn. De primaire levensbehoeften, zoals verse lucht, voldoende drinkwater, voeder, verlichting en de juiste temperatuur, moeten te allen tijde gegarandeerd zijn. Voor de bouw van 4 nieuwe schepen in China werd Technotron geselecteerd voor de ontwikkeling en productie van alle Livestock services.

Wegnemen harmonische vervuiling

Ronald Ongenae vertelt; “Elk schip wordt uitgerust met een primair besturingssysteem en een secundair systeem als volledige back-up. Het secundaire systeem start, wanneer nodig, automatisch op. Onafhankelijk van de stroomvoorziening van het schip. Elke installatie bestaat voornamelijk uit frequentieregelaars en starterkasten die tot 2400A worden gevoed. Vooral in een gesloten ‘stand-alone’ systeem wordt stroomvervuiling door harmonische vervorming een kritische factor. Omdat het primaire systeem vanuit de scheepsstroomvoorziening wordt gevoed,

kunnen harmonischen niet alleen storingen veroorzaken in het livestock systeem, maar zelfs in gevoelige instrumenten, zoals de scheepsnavigatie en -besturing.
De primaire en secundaire besturing zijn daarom voorzien van enkele passieve filters van HyTEPS die de systemen beschermen tegen harmonische vervuiling. Deze door Technotron geselecteerde filters zijn door Bureau Veritas geaccepteerd voor deze toepassing.”
In augustus 2013 is het eerste schip in de vaart gegaan en Technotron geeft aan dat de bevindingen omtrent filtering uiterst positief zijn.

Technotron