Wavin

"Duurzaamheid is voor Wavin een belangrijk begrip. Enerzijds ontwikkelen we nieuwe producten die duurzaamheid ondersteunen. Anderzijds kijken we ook naar onze productie en logistiek en proberen we daar elk jaar weer onze energieconsumptie terug te dringen."

Duurzaamheid staat centraal

Wavin is de grootste producent van kunststof leidingssystemen in Europa en sinds de overname door Mexichem dit jaar in de wereld. Duurzaamheid is voor Wavin een belangrijk begrip. Daar werken wij op twee manieren aan. Enerzijds door nieuwe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen die duurzaamheid ondersteunen. Anderzijds kijken wij ook naar onze productie en logistiek en proberen we daar ook elk jaar weer onze energieconsumptie terug te dringen.

Aanzienlijke energiebesparing

Bij spuitgietbedrijven zijn de spuitgietmachines enorme grootverbruikers van elektriciteit. Maarten Hamberg vertelt dan ook: “We hebben gekeken naar het energieverbruik van onze spuitgietmachines en daar grote stappen kunnen maken, door SinuMEC spanningsregelaars voor motoren van HyTEPS toe te passen. Door dat te doen besparen we aanzienlijk op ons stroomverbruik met een meer dan interessante terugverdientijd. Concessies aan de machineprestaties hebben we daarbij niet gedaan.”

Installatiegemak

Het toepassen van spanningsregelaars was echt nieuw voor ons. Tot nu toe hadden wij ervaring met frequentieregelaars, maar niet met spanningsregelaars. Wat opviel was de eenvoud van installatie van de spanningsregelaar en ook het inregelen daarvan was erg eenvoudig.
Wavin