Welten

Hogere spanning door zonnepanelen

Welten verlaagt spanning en voorkomt verdere problemen en kosten

“Door installatie van zonnepanelen besparen wij energie en reduceren wij daardoor onze CO2-uitstoot. Helaas bleek dat deze zonnepanelen voor een te hoge spanning zorgden in onze elektrische installatie, waardoor kantoorapparatuur veelvuldig in storing viel of defect raakte. Gelukkig had HyTEPS een passende oplossing, waardoor wij weer kunnen vertrouwen op onze elektrische installatie en apparatuur.” - Han Welten, directeur Welten Reinigingsapparatuur

✓ Lagere Spanning

✓ Reductie Storingen

✓ Verlenging levensduur

✓ Besparing energy & CO2

Welten kiest voor zonnepanelen

“Het familiebedrijf Welten uit Deurne bestaat al sinds 1957. Vanwege onze specialisatie in de verkoop, service en onderhoud van hoogwaardige reinigingsapparatuur en hydraulica heet ons bedrijf sinds 1990 Welten Reinigingsapparatuur. Om een bijdrage te leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot kozen wij voor de installatie van een groot aantal zonnepanelen.”

Hoge spanning veroorzaakt problemen

“Door de installatie van zonnepanelen hebben wij een grote stap gezet op de duurzaamheidsladder. Na installatie van de zonnepanelen hadden wij echter ineens veel vaker te maken met storingen van kantoorapparatuur die defect raakte. Dit bleek uiteindelijk veroorzaakt te worden door een te hoge spanning in onze elektrische installatie die regelmatig opliep tot 250 Volt. De zonnepanelen zorgen voor een mooie energiebesparing en reductie in CO2, maar tegelijkertijd ook voor een verhoging van de spanning met alle gevolgen van dien.

HyTEPS spanningsverlaging

“Wij hebben in overleg met HyTEPS gekozen voor installatie van een HyTEPS ComEC spannigsoptimalisator. Deze spanningsregelaar verlaagt de spanning met maximaal 20 Volt. Door de verlaagde spanning kunnen wij weer vertrouwen op de gebruikelijke functionaliteit van onze apparatuur en het scheelt ons de nodige kosten voor onderhoud en vervanging. Daarnaast levert deze oplossing ook een verdere besparing aan elektrische energie (kWh) op met de bijbehorende reductie van CO2-uitstoot. Na installatie van de ComEC zijn geen problemen meer geconstateerd die aan het spanningsniveau gerelateerd kunnen worden.”

welten-banner