Inzicht in Power Quality

Wat is Power Quality?
Welke problemen kunnen optreden bij een slechte Power Quality?
Bestaan er oplossingen om de Power Quality te verbeteren?

Training Power Quality

In de huidige samenleving en met name in de elektrotechnische branche duikt de term Power Quality steeds vaker op, met de nadruk op het belang van een goede Power Quality. Door middel van onze training “Inzicht in Power Quality; over harmonischen en blindvermogen” willen wij graag onze kennis, ervaringen en gemaakte cases hieromtrent met u delen.

Trainingsdata 2019:

11 april
5 november

Training Inzicht in Power Quality

Programma

08.45 - 09.15 uur
09.15 - 12.30 uur
12.30 - 13.30 uur
13.30 - 15.30 uur
15.30 - 16.00 uurOntvangst met koffie/thee
Theoretische ochtendsessie
Lunch (inbegrepen)
Praktijksessie in het Power Quality Lab
Evaluatie & uitreiking deelnamecertificaat

Harmonische vervuiling & blindvermogen

Tijdens de training gaan we dieper in op harmonische vervuiling en de risico’s die dit met zich meebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overbelasten van uw installatie, doorbranden van kabels en storingen in gevoelige apparatuur met soms productiestilstand als gevolg. We behandelen termen als: verhoogde nulstromen, crest-factor en cosinus phi, oftewel blindvermogen. Wist u dat Power Factor niet hetzelfde is als Cos Phi (blindvermogen)? Ook hierover geven wij uitleg.

Vervolgens behandelen we ook de mogelijke oplossingen tot verbetering van de Power Quality die wij u kunnen bieden; onze actief en passief harmonische filters. Na de lunchpauze zal de training worden voortgezet in het Power Quality laboratorium van de Technische Universiteit Eindhoven, waar we de in de ochtend behandelde theorie zichtbaar maken in de praktijk.

Deze training is geschikt voor installateurs, adviseurs en medewerkers met enige kennis van elektrotechniek of elektrotechnische installaties.

Locatie:
Kosten:

Technische Universiteit Eindhoven
€ 350,- per persoon

Wilt u meer weten over de kwaliteit van spanning en stroom (Power Quality)?

Schrijf u snel in voor onze training

Voor een minimum van 10 deelnemers, kunnen we een klant-specifieke training samen te stellen. Als locatie kunt u kiezen voor uw eigen bedrijfslocatie, een andere locatie naar uw keuze of de Technische Universiteit Eindhoven (afhankelijk van beschikbaarheid). Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten, neem dan contact met ons op.