Power Quality in de Praktijk – Kennis & Cases

Training Power Quality in de Praktijk: LED, Zonnepanelen, NEN1010

LED-verlichting | Zonnepanelen | Uitval hoofdautomaat | ? Uw input ? | NEN 1010:2015

Trainingsdatum:

31 mei 2018

 

KENNIS & CASES

Deze training 'Power Quality in de Praktijk' is meer praktijkgericht dan onze andere trainingen. De training sluit perfect aan op de kennis die eerdere cursisten hebben verkregen tijdens onze training "Inzicht in Power Quality". "Power Quality in de praktijk - Kennis & Cases" hebben wij ontwikkeld op verzoek van veel van onze eerdere trainees. Tijdens de training behandelen wij meerdere specifieke Power Quality problemen die wij bij onze relaties zijn tegengekomen en hebben verholpen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om uw vragen en problemen onder de aandacht te brengen. Bij inschrijving kunt u deze doorgeven. (Meer informatie onder aan deze pagina.)

NEN 1010:2015 in relatie tot Power Quality

Daarnaast hebben wij prof.dr.ir. J.F.G. Cobben uitgenodigd om toelichting te geven op de NEN 1010:2015 in relatie tot Power Quality. Hij verschaft informatie over wat Power Quality is, wat de aandachtspunten zijn en hoe problemen in de installatie kunnen worden voorkomen.

Al met al een zeer complete dag welke u meer handvatten biedt voor een betere inzicht in praktische Power Quality vraagstukken.

PROGRAMMA
09.30 - 10.00                 Welkom
10.00 - 12.30                 NEN 1010:2015 - door prof.dr.ir. J.F.G. Cobben
12.30 - 13.30                 Lunch (inbegrepen)
13.30 - 16.00                 Kennis & Cases - door HyTEPS
16.00 - 16.15                 Afsluiting & evaluatie

Er geldt een maximum van 15 deelnemers. Binnen een week na inschrijving ontvangt u een bevestiging met de specifieke locatie.

DATUM, LOCATIE & KOSTEN
Datum              31 mei 2018
Locatie             Technische Universiteit Eindhoven
Zaal & bezoek PQ lab
Kosten           € 350,00 per persoon

TUe_+

Wilt u meer kennis over Power Quality in de praktijk?

Schrijf snel in!

Aanvullende informatie over de Kennis & Cases

Tijdens de middag sessie bespreken wij meerdere van onze cases, waaronder:

LED verlichting
Er ontstaan regelmatig problemen na de overstap naar LED verlichting; de lampen gaan veel sneller kapot dan verwacht of er treden onverklaarbare storingen op elders in de elektrische installatie. Dit kan aan de kwaliteit van de LED lamp zelf liggen, maar heel vaak blijkt een slechte Power Quality de achterliggende oorzaak te zijn.

Zonnepanelen
Wat te denken van het alsmaar groeiende aantal zonnepanelen. Naast de bekende voordelen is er een minder bekend nadeel mee gemoeid, namelijk een verhoogd spanningsniveau dat soms kan oplopen tot boven de 250 Volt. Hierdoor kan elektrische apparatuur kapot gaan, bij het bedrijf zelf maar ook bij het naastgelegen bedrijf.

Uitval hoofdautomaat
Ook kan er sprake zijn van een Power Quality probleem als de hoofdautomaat veelvuldig uitvalt, zonder dat daar een directe verklaring voor is.

Uw input
Wij geven u de mogelijkheid om voor u interessante situaties m.b.t. Power Quality aan bod te laten komen. Dit kan zijn een daadwerkelijke situatie waar u binnen uw bedrijf of bij uw klant mee te maken heeft gehad, of iets wat u heeft van horen zeggen, of misschien wel iets dat u tegen bent gekomen op internet. Bij uw inschrijving kunt u dit aangeven. Wij zullen de input inventariseren en beoordelen. Vervolgens zullen wij de meest voorkomende of interessante situaties uitwerken en meenemen in deze kennisdag.